Alles over de plastic soep

Over de site

Ons doel is om jullie alles te vertellen over de plastic soep. Op deze site laten we zien wat er door wetenschap allemaal al is ontdekt, maar ook wat we nog moeten ontdekken. We weten namelijk nog lang niet alles. Het probleem van de plastic soep is heel ingewikkeld. Om het op te lossen, zullen we allemaal ons steentje moeten bijdragen. De wetenschap, de overheid, maar ook jij en ik.

Klopt alles wat ik hoor wel?

Illustratie_AikeVonk_Misconceptie

Wist je dat… Bioplastic vaak helemaal niet afbreekt in de oceaan. Het kan dus voor lange tijd blijven liggen.

In de media en op internet worden dingen gezegd over de plastic soep die niet waar zijn. We weten bijvoorbeeld niet of er meer plastic in de oceaan zal zijn dan vis in 2050. Probeer daarom altijd goed na te denken of de informatie die je leest of hoort over de plastic soep wel klopt. Twijfel je? Zoek het dan gewoon even op op deze website.

Help mee aan een plasticvrije zee

Illustratie_AikeVonk_Lamp

Wat doe jij tegen de plastic soep?

Niet alleen onderzoekers proberen het plastic afval probleem te verhelpen door onderzoek te doen. Ook lokaal worden er acties ondernomen om plastic vervuiling terug te dringen. Hoe meer hulp, hoe beter! Want er moet nog veel gebeuren voordat we weer een plastic vrije oceaan hebben. Hierom is alle hulp nodig. Onderneem jij acties om het plastic gebruik in jou omgeving terug te dringen? Of zou je dit graag willen maar je weet niet hoe? Lees dan deze pagina of en kijk hoe jij kan bijdragen aan een plasticvrije oceaan.

Ook interessant..

Over de site
Kom zelf in actie
Wist je dat... je met de app op deze pagina gemakkelijk je plastic voetafdruk verkleint.
Over de site
Het plastic dieet
Wist je dat... 1 op de vier vissen die wordt verkocht op de markt in de US en Indonesië plastic in zijn maag heeft.
Over de site
Het prijskaartje van de plastic soep
Wist je dat... Mensen in arme gebieden soms gedwongen zijn te leven op een plastic vuilnisbelt.
Over de site
Onderzoek naar de plastic soep
Wist je dat... Minder dan 1% van het plastic aan het oceaanoppervlak drijft. Onderzoek probeert uit te vinden waar de andere 99% zich bevindt.